Smotra folklornog pjevanja Đakovštine

čuvarica tradicijskih oblika pjevanja

O manifestaciji

Smotra folklornog pjevanja Đakovštine održava se svake godine u Đakovu već više od dva desetljeća. Smotra se održava jednom godišnje na poziv i u organizaciji Saveza kulturno – umjetničkih društava Đakovštine (SAKUD-a Đakovštine). U Smotri mogu sudjelovati ženske, muške ili mješovite pjevačke skupine s područja Đakovštine.

Ciljevi manifestacije su očuvanje tradicijskog folklornog pjevanja Đakovštine kroz aktivnosti kulturno-umjetničkih društava Đakovštine. Isto tako, ovom se manifestacijom žele potaknuti mlađe generacije na očuvanje istoga, kao i afirmirati stanovnike Đakovštine na aktivniji angažman u kulturnom djelovanju mjesta/sela iz kojih dolaze.

Zanimljivosti

Skupine koje sudjeluju na Smotri ne smiju izvoditi pjesme koje su izvodili u zadnje tri godine na Smotri čime se želi potaknuti sudionike kao i njihove voditelje na aktivnije istraživanje povijesti mjesta iz kojih dolaze te na suradnju sa starijim mještanima koji se još uvijek sjećaju starih pjesama koje su se pjevale u njihovo vrijeme mladosti.

Program festivala

PROGRAM

Program 23. Smotre folklornog pjevanja Đakovštine trenutno nije dostupan.

ARHIVA PROGRAMA

Kontakt

E-mail adresa
Lokacija