Smotra folklornog pjevanja Đakovštine

čuvarica tradicijskih oblika pjevanja

Prijavnica

Smotra folklornog pjevanja Đakovštine

Slijedi poveznica za elektroničku prijavu za sudjelovanje na Smotri folklornog pjevanja Đakovštine. Ovim putem želimo naglasiti da se prijave za sudjelovanje na Smotri folklornog pjevanja Đakovštine primaju isključivo putem elektroničke prijave.

O manifestaciji

Smotra folklornog pjevanja Đakovštine održava se svake godine u Đakovu već više od dva desetljeća. Smotra se održava jednom godišnje na poziv i u organizaciji Saveza kulturno – umjetničkih društava Đakovštine (SAKUD-a Đakovštine). U Smotri mogu sudjelovati ženske, muške ili mješovite pjevačke skupine s područja Đakovštine.

Ciljevi manifestacije su očuvanje tradicijskog folklornog pjevanja Đakovštine kroz aktivnosti kulturno-umjetničkih društava Đakovštine. Isto tako, ovom se manifestacijom žele potaknuti mlađe generacije na očuvanje istoga, kao i afirmirati stanovnike Đakovštine na aktivniji angažman u kulturnom djelovanju mjesta/sela iz kojih dolaze.

Zanimljivosti

Skupine koje sudjeluju na Smotri ne smiju izvoditi pjesme koje su izvodili u zadnje tri godine na Smotri čime se želi potaknuti sudionike kao i njihove voditelje na aktivnije istraživanje povijesti mjesta iz kojih dolaze te na suradnju sa starijim mještanima koji se još uvijek sjećaju starih pjesama koje su se pjevale u njihovo vrijeme mladosti.

Program festivala

PROGRAM

Program 23. Smotre folklornog pjevanja Đakovštine trenutno nije dostupan.

ARHIVA PROGRAMA

Kontakt

E-mail adresa
Lokacija